Felelősség kizárás

A MetabolikusMedicina.hu honlap célja a laikus és szakmai közönséggel való érdekmentes információ-megosztás. A honlap szerkesztői kizárólag a metabolikus egészségre vonatkozó modern kutatási eredmények azon részét publikálták, amelyet magyar nyelven publikálni érdemesnek tartanak. Ugyanakkor a honlapon szereplő összegzések – bár kutatási hivatkozásokkal alátámasztott tartalmak – nem minősülnek kezelési javaslatnak, és nem céljuk az orvos által ajánlott terápia kritikája vagy elutasítása.

Alapelvünk, hogy a beteg embernek jobb, ha felelősséget vállal az egészségéért, és informált döntésekkel megy bele a kezelésbe. Az Ön egészsége és ezzel kapcsolatos döntései nem az orvosa kizárólagos felelőssége, hanem az Ön felelőssége is. Önnek jogában áll étrendi és életmódbeli változásokkal javítani a betegségén. Ebben az értelemben joga van az orvosától kapott kezelést az itt olvasható módszerekkel módosítani vagy kiegészíteni.

Az egyes betegségek sajátosságai és a beteg állapota függvényében eltérő lehet, hogy ki mennyire veszi igénybe az orvosa által ajánlott módszert és gyógyszerezést, és mivel egészíti ki azt. A javulás azonban a betegség fajtájától, az érintett személy testi-lelki állapotától és a puszta szerencsétől is függhet. A honlap szerkesztői semmilyen módon nem vállalnak felelősséget az itt leírt módszerek eredményességéért.

A MetabolikusMedicina.hu honlap mögött nem áll sem szponzoráció, sem profitszerzési szándék. Az oldal szerkesztése önkéntes alapon működik, a honlapon szereplő minden tartalom ingyenes, elérése semmilyen feltételhez (pl. emailcím megadása) nem kötött. A honlapot jegyző szakembereknek magánemberként vannak bizonyos érdekeltségeik metabolikus egészséget érintő termékekben vagy szolgáltatásokban, ám a honlap célja nem ezen termékek vagy szolgáltatások népszerűsítésére, még ha ezek fel is vannak tüntetve a honlap Források című oldalán.

A honlap mindenkori tartalma a szerkesztők szándéka szerint a legjobb és legpontosabb információkat tükrözi az anyagcsere-betegségek kialakulásáról és gyógyításáról. Ezzel együtt a tudásunk és a kutatási eredmények frissülése alapján fenntartjuk magunknak a közzétett tartalom megváltoztatásának jogát.